Complexe samenwerking Celtic en Barcelona

Peterselieman
De Schotse en Spaanse grootmachten Celtic en Barcelona zijn samen tot een opmerkelijk akkoord gekomen. De clubs zullen een samenwerking starten, die veel clausules met zich meebrengt.

Voor een gereduceerd bedrag kan Celtic spelers van Barcelona overnemen, om de spelers zo een kans te geven hogerop te komen. De Catalaanse club behoudt echter wel het recht de speler(s) binnen twee jaar voor hetzelfde bedrag terug te kopen. Celtic krijgt bij een volgende verkoop dan 25 procent van de transfersom die Barcelona ontvangt.

Als Barcelona besluit de speler binnen twee jaar niet terug te kopen, dan krijgen de Spanjaarden bij een eventuele verkoop van de speler ook 25 procent van de transfersom. Al met al een ingewikkeld samenwerkingsverband, maar eentje die voor beide partijen voordelig is.

De eerste speler is al verkocht door Barça. De Schotse club neemt Marc Crosas als eerste speler van Barcelona over. De verwachting is dat er nog veel spelers gaan volgen. Javier Saviola en Ricardo Quaresma konden eenzelfde overgang maken, maar beide spelers besloten om dit niet te doen.