Chandhok: "Opties Force India en STR"

Sally (Tessa)
De Indiër Karun Chandhok verwacht volgend jaar in de Formule 1-klasse uit te komen, en hij ziet zichzelf wel bij Force India of Scuderia Toro Rosso. De 24-jarige komt momenteel uit in de GP2-klasse en maakte zijn eerste meters in een F1-bolide in november vorig jaar, in een test met Red Bull op Barcelona.

Chandhok denkt vooral kans te maken bij Force India, waar het contract van de Duitser Adrian Sutil eind dit jaar afloopt. "Het zou ideaal zijn om een Indiaas team met een Indiase rijder in de Formule 1 te hebben, om zo het pattriotistische gevoel bij de fans wat verder aan te wakkeren" , aldus Chandhok in gesprek met de krant The Asian Age. "Maar ik krijg natuurlijk liever een contract op basis van mijn kwaliteiten, en niet op basis van mijn nationaliteit. Ik hou dan ook al mijn opties open. Bij Red Bull Racing zijn Mark Webber en Sebastian Vettel al bevestigd voor 2009, maar bij Scuderia Toro Rosso zijn beide stoeltjes nog beschikbaar."

Op dit moment staat de Indiër zevende in het GP2-kampieonschap en hij boekte onlangs in Duitsland zijn tweede zege. Hij is ook in gesprek met Red Bull Racing over een testrol. Toch houdt hij het wat geheimzinng: "Maar ik ben ook in gesprek met een van de topteams."