Toyota wil Trulli en Glock houden

Wouter (ziggyziggyziggy)
Toyota zal hoogstwaarschijnlijk Jarno Trulli en Timo Glock aanhouden voor 2009. Er is nog niets getekend, maar teambaas John Howett laat geen twijfel bestaan over de plannen van de racestal.

Glock scoorde in Hongarije een tweede plaats en ook in Duitsland was de coureur snel, voordat hij door een mechanisch defect crashte. Trulli's seizoen is tot nu toe wat onopvallender verlopen, maar teambaas John Howett is tevreden over beide coureurs.

"Zoals het er nu naar uitziet, zijn we van plan beide coureurs te houden," verklaarde Howett in Hongarije. "Om eerlijk te zijn hebben we daar nooit over getwijfeld." Het team was erg tevreden met de prestaties van beide coureurs afgelopen zondag. "Jarno had een betere race kunnen rijden als hij door een slechte start niet achter Mark Webber klem had gezitten. We hebben een sterk resultaat behaald."

Howett denkt dat Glocks recente opmars te danken is aan diens pogingen om betere kwalificaties te rijden. "Vanaf het moment dat hij op vrijdag de garage uitreed, heeft hij er bovenop gezeten," aldus Howett. "Aan zijn sectortijden in eerdere kwalificaties is te zien dat hij moeite had een volledige ronde neer te zetten, maar dat hij al wel de snelheid had."

Als Glock en Trulli's contracten daadwerkelijk worden verlengd, betekent dat bijna zeker dat Kazuki Nakajima, uitgeleend door Toyota, ook bij Williams zal blijven.