Derveld laat FC Dordrecht zitten

Michel (methodmich)
Verdediger Fernando Derveld gaat toch niet naar FC Dordrecht. De 31-jarige speler van het Deense Esbjerg fB zou gisteren aansluiten bij de club uit de Jupiler League, maar liet weten af te zien van een overgang.

Maandag leek de overgang van Derveld in kannen en kruiken. De speler zou gisteren medisch gekeurd worden, maar belde dinsdagavond naar de club om te zeggen dat hij niet meer zou komen. Derveld kon zich niet meer vinden in de aanbieding die de Schapenkoppen hem hadden gedaan en kwam ook na overleg met voorzitter Ad Heijsman en technisch directeur Marco Boogers niet meer op dit besluit terug.

Volgens Derveld kon hij niet anders dan de aanbieding van FC Dordrecht weigeren: "Ik heb de zaken nog eens op een rijtje gezet en kom tot de conclusie dat het financieel gezien beter is om af te zien van FC Dordrecht. Ik heb besloten om mijn nog één jaar doorlopende contract bij Esbjerg fB in Denemarken toch uit te dienen, al zal ik daar nu vooral op de bank belanden, vrees ik." Derveld sluit een overgang naar een andere Nederlandse club overigens niet uit.

Marco Boogers toonde zich uiterst verbaasd over de handelswijze van de verdediger: "Ik zit al lang in de voetballerij, maar dit is ook voor mij nieuw. Sportief gezien is het absoluut zonde dat Derveld niet bij ons komt spelen, maar aan de andere kant heb je ook niets aan een speler die niet gemotiveerd is." Boogers verklaarde verder dat FC Dordrecht wel op zoek blijft naar een ervaren centrale verdediger, maar dat de club zeker geen paniekaankoop zal doen.