Everse: "AZ gaat plezier aan Moisander beleven"

Sven (Svensational)
AZ versterkte zich reeds in het voorjaar met verdediger Niklas Moisander van FC Zwolle. Zwolle-trainer Jan Everse is zeer gecharmeerd van de Fin en snapt niet dat buiten AZ geen van de grote clubs zich heeft gemeld voor de centrumverdediger, die ook nog eens als linksback uit de voeten kan.

"Hij lost alles voetballend op," aldus zijn oude oefenmeester in het Algemeen Dagblad. "Hij is perfect tweebenig. Als centrale verdediger is hij op z'n allerbest." Moisander werd vier jaar geleden door Ajax opgehaald in Finland, maar wist zich in Amsterdam nimmer te onderscheiden, mede vanwege ernstig blessureleed. Moisander koos hierop voor FC Zwolle, waar hij uitgroeide tot een van de betere spelers in de Jupiler League.

Everse is dan ook razend enthousiast over zijn voormalige pupil, die voorheen bij Ajax werd bestempeld als de tweede Frank de Boer. "Hij heeft ook nog eens een geweldige pass in huis. Ik weet ook wel dat hij met zijn voetballende oplossingen nog wel eens een slippertje maakt. Daarom lijkt hij ook zo op Frank de Boer."