Force India: nog geen nieuwe versnellingsbak

Peterselieman
Force India zal in Hongarije nog niet aan de start verschijnen met de nieuwe naadloze versnellingsbak. Technisch directeur Mike Gascoine stelt dat de nieuwe versnellingsbak meer testkilometers nodig heeft voor dat deze ingezet kan worden.

Vorige week testte Force India in Jerez de nieuwe versnellingsbak die het team enkele tienden per ronde winst moet opleveren. Het team is het enige team dat nog niet over een naadloze versnellingsbak beschikt. "We hebben een succesvolle test gedaan met de nieuwe versnellingsbak en de coureur waren er erg enthousiast over, dus we zouden hem het liefst zo snel mogelijk inzetten," aldus Gascoyne tegen autosport.com. "We hebben echter nog meer testkilometers nodig voordat we zeker weten dat alles werkt. Daarom gebruiken we hem in Hongarije alleen in de vrije trainingen."

Had het team wel in Hongarije aan de start gestaan met de nieuwe bak, dan had het volgens de reglementen straf gekregen, omdat een versnellingsbak vier races mee dient te gaan. Volgens Gascoyne gaat het team er in Valencia wel mee racen.

Ook blikte hij vooruit naar de race op de Hungaroring en hij hoopt dan ook dat het team net zo goed als in Monaco voor de dag kan komen. "Het circuit lijkt op dat van Monaco, en daar ging het erg goed. Veel zal afhangen van de strategie, daar moeten wij onze winst pakken."