Barloworld flink uitgedund

Sabine (sbientje)
Van het team van Barloworld deze Tour blijft weinig over. Voor de Engelse ploeg zullen in de twaalfde etappe nog maar vijf renners aan de start verschijnen.

De eerste die uitviel was Mauricio Soler, vorig jaar nog winnaar van de bolletjestrui. Nadat hij in de eerste etappe al ten val kwam en zijn linkerarm blesseerde, fietste hij nog door. Toen hij in de vijfde etappe weer ten val kwam, moest hij toch geblesseerd afstappen.

Vandaag stapte ook Moisés Dueñas niet meer op, hij werd vanwege een positieve dopingtest uit de Tour gehaald. De renner wordt verdacht van het gebruik van epo.

Tijdens de etappe van vandaag, gaven nog twee Barloworld-renners er de brui aan. Paolo Longo Borghini kwam na 50 kilometer ten val en brak zijn sleutelbeen. Felix Cárdenas moest de strijd staken met een blessure aan zijn been.

Barloworld heeft nu nog vijf renners in de strijd. De best geklasseerde hiervan is John-Lee Augustyn op plaats 75, hij staat 56 minuten achter op Evans. Andere renners die nog meefietsen zijn Christopher Froome (102), Baden Cooke (114), Robert Hunter (120) en hekkensluiter Gianpaolo Cheula (130).