Nuyens niet voor vier, maar twee jaar

Sally (Tessa)
De komende twee seizoenen zal Nick Nuyens rijden voor de Rabobank-ploeg. Eerdere berichten verhaalden nog van een vierjarig contract, maar dat blijkt niet het geval. De 28-jarige 'Bom van Bevel' heeft getekend tot eind 2010.

De manager van de bank, Harold Knebel: "Ons gevoel is goed, dat van Nick Nuyens ook, dus ik verwacht eigenlijk niet zoveel problemen. Op de rustdag (dinsdag, red.) hoop ik alles rond te hebben." Hij vervolgde met: "Kijk naar de teams van Quick-Step en Silence-Lotto: die beschikken over twee of meer renners die in staat zijn een Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix te winnen. Je hebt een breed blok nodig om overeind te blijven in dat soort koersen. Met een kopman kun je snel buitenspel komen te staan. Ik denk dat we met Nick Nuyens goed zitten. Wij wilden hem graag, en hij gaf te kennen dat hij ook open stond voor een overgang naar onze ploeg."

De Belg informeerde in eerste instantie of hij langenoot Kevin de Weert mee mocht nemen, maar dat wees Knebel af. "Wij zijn niet zo’n voorstander van zogenoemde ‘package deals’. Wanneer we een oogje hebben op een renner gaat het ons om de kwaliteiten van die persoon op de fiets. Het is hartstikke collegiaal dat iemand een goed woordje doet voor een ander, maar we doen er niet aan mee. De enige keer dat we wel tegemoet zijn gekomen aan de wens van een coureur, was toen we Oscar Freire konden vastleggen. Hij wilde Pedro Horrillo erbij hebben, en dat is gebeurd."

Met het vastleggen van Nuyens is de Rabo andere teams als Tinkoff en Team Columbia de baas. Cofidis zag Nuyens sowieso al niet zitten, omdat zij pas in oktober kunnen vertellen wat de toekomstplannen precies zijn. Cofidis ruilt wel de ProTour-licentie in voor een Pro-continentale vergunning.

Nuyens won onder meer Parijs-Brussel, de Grote Prijs van Wallonië en de Grote Prijs Prato binnen acht dagen, in 2004. In 2005 was het Omloop Het Volk en in 2006 schreef de Belg Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam.

De in Lier geboren renner rijdt nu nog voor Cofidis, waar hij eind 2006 naar toe ging, overgekomen van Quick Step. Dit jaar doet Nuyens niet mee in de Tour de France, de Cofidis-ploeg kwam in negatief daglicht vorig jaar door de postief bevonden Cristian Moreni. De gehele ploeg trok zich terug.