Sneijder: "Real heeft C. Ronaldo niet nodig"

Sally (Tessa)
Wesley Sneijder heeft zich vandaag in de Spaanse pers uitgelaten over Real Madrid. Hij praat over Rafael van der Vaart, over Cristiano Ronaldo en over Robinho.

Hij komt met een stellige conclusie: "Dit Real heeft geen nieuwe spelers nodig." Sneijder gaat zijn tweede seizoen in bij de Koninklijke. Als het aan hem ligt, is zijn maatje Rafael van der Vaart ook zeker welkom bij de Spaanse kampioen, maar of het nodig is?

"Rafael is een zeer goede speler. Ik heb vier seizoenen met hem samengespeeld bij Ajax en we kennen elkaar natuurlijk van het Nederlands elftal. Maar ik weet niet of hij komt. Het zou zeker een aanwinst zijn en hij kan ons veel doelpunten opleveren."

Waarna Sneijder zijn relaas vervolgt met zijn visie over Cristiano Ronaldo, die al maanden wordt gelinkt aan de Spaanse grootmacht. "Cristiano is een geweldige speler en heeft natuurlijk voldoende kwaliteiten voor Real Madrid. Maar niemand kan nu iets zeggen over die kwestie. Of zijn komst goed is? Voetballend misschien wel, maar om in één speler zoveel te investeren? Dat kan voor scheve gezichten zorgen. Bovendien hebben wij met Robben en Robinho soortgelijke spelers in onze selectie."

"Ik denk dan ook dat we geen aankopen nodig hebben. Het laatste deel van het vorige seizoen speelden we erg solide en de selectie is alleen maar gegroeid. We hebben een sterke groep."