Versluis kan naar Georgië

Michel (methodmich)
FC Dordrecht-verdediger Johan Versluis staat dichtbij een overgang naar Georgië. De boomlange stopper is bijna rond met FC Olimpi Rustavi, de nummer vier van het afgelopen seizoen.

De 23-jarige Versluis heeft indruk gemaakt tijdens een stage en moet slechts de papieren formaliteiten nog afwikkelen. "Ik heb wel zin in een avontuur. Ook al ben ik over een jaar weer terug, dan kunnen zij mij dat nooit meer afpakken. En misschien is het pas het begin van iets nog veel mooiers", licht Versluis toe. Zijn contract in Dordrecht loopt nog door tot medio 2010, maar hij mag transfervrij vertrekken.

In Georgië wordt hij waarschijnlijk ploeggenoot van de Braziliaan Mille Mendes. Deze speler van zondageersteklasser Unitas uit Gorinchem liep de voorbije maanden stage bij clubs als FC Utrecht, AZ en PSV. Deze ploegen hikten aan tegen het minimumsalaris voor spelers van buiten de EU, zodat het niet tot een contract kwam. Mendes gaat het nu dus bij Olimpi Rustavi proberen. Deze club wil een gooi doen naar de landstitel.