Räikkönen hoopt op heet weekend

Remy (RemyRR)
Waar rijders als Adriaan Sutil hopen op een nat raceweekend, bidt Kimi Räikkönen juist voor hete en droge weersomstandigheden voor de Grand Prix van Duitsland. Ferrari kan namelijk onder deze omstandigheden het meeste verschil maken met zijn naaste opponent McLaren.

"Ik hoop dat het heet wordt, zoals gebruikelijk op Hockenheim," zegt Räikkönen. "Onze auto doet het erg goed bij hoge temperaturen en ook de banden houden het, vergeleken met de andere teams, lang vol."

Bij droog en heet weer staat de F2008 van Ferrari erom bekend het beter te doen dan zijn naaste rivaal, de MP4-23 van McLaren Mercedes. Het nadeel van de rode bolide is dat hij het vooral goed doet over meerdere ronden. De meer agressieve stijl van de MP4-23 maakt het mogelijk om de banden juist voor één ronde op temperatuur te krijgen.

"Hockenheim biedt meer kansen om tijdens de race in te halen dan andere circuits, waar wij bij heet weer dus profijt van kunnen hebben. Desalniettemin maakt een eerste startrij het natuurlijk een stuk gemakkelijker," vervolgt de Fin.

Het blijft voorlopig nog gissen of het gaat regenen tijdens de Grand Prix van Duitsland. Op zaterdag is er vooralsnog de meeste kans op neerslag.