Groter verschil tussen banden gewenst

Remy (RemyRR)
Bandenleverancier Bridgestone wil volgend jaar graag een groter verschil tussen de bandencompounds die tijdens een raceweekend gebruikt mogen worden. De bandenstrategie wordt zo doorslaggevender, waardoor de races spannender worden.

Volgens Bridgestone is het verschil tussen de banden die nu gebruikt mogen worden te klein, waardoor het niet werkelijk uitmaakt met welke banden een coureur rijdt. Met een groter verschil tussen deze banden krijgt de bandenkeuze een belangrijkere rol, omdat zowel de hardere als de zachtere compound tijdens races gebruikt moet worden.

"We denken er over na om compounds te selecteren die twee posities van elkaar verschillen," aldus Hirohide Hamashima, directeur van de afdeling bandenontwikkeling bij Bridgestone Motorsport. "Natuurlijk is vanaf volgend jaar de verhouding tussen de bandencompounds sowieso anders, omdat we vanaf dan de gegroefde banden voor de slicks inwisselen."

De moeilijkheid voor Bridgestone is om het verschil tussen de bandensamenstellingen niet te groot te maken. Dat zouden races juist weer saaier worden, omdat teams dan niet hoeven te twijfelen over welke banden ze moeten kiezen. Hamashima ziet het als een uitdaging voor de bandenfabrikant om het verschil tussen de banden zo spannend mogelijk te maken.