Pieters kijkt uit naar duel met Utrecht

Sven (Svensational)
Anderhalf jaar geleden kenden weinig voetbalfans hem nog, maar inmiddels is Erik Pieters selectiespeler van landskampioen PSV. Vandaag werkte de 19-jarige linksback zijn eerste training af op de Herdgang.

"Het ging wel lekker. Opbouwend zat het goed, ik ben tevreden," zei Pieters op de vraag welk gevoel hij had overgehouden aan zijn eerste training bij PSV. Bij FC Utrecht veroverde hij ogenschijnlijk moeiteloos een basisplaats. De jonge linksback is zich ervan bewust dat dit bij PSV minder eenvoudig zal gaan. "Het zal moeilijk worden. Er is natuurlijk een duidelijk niveauverschil tussen Utrecht en PSV. Ik wil hier in ieder geval beter worden."

Pieters zei verder een heel goed gevoel te hebben overgehouden aan zijn periode in de Domstad. "Utrecht heeft me een kans gegeven in het profvoetbal en daar ben ik de club enorm dankbaar voor. Elke thuiswedstrijd was een feest, daar heb ik enorm van genoten."

De linksback zal heel binnenkort alweer terugkeren in de Galgenwaard. Op de eerste speeldag staat de wedstrijd FC Utrecht-PSV op het programma. Een speciaal duel voor Pieters derhalve. "Dat wordt een leuke wedstrijd. Ik zal er alles aan doen om dan in de basis te staan bij PSV."