F1-manager: Uitleg over budgetten

Sally (Tessa)
Omdat er toch nog een heleboel onduidelijk is over het feit dat iedereen ineens minder budget heeft gekregen, volgt hier een stukje uitleg.

Er is een race geweest waar geen wisselkosten zijn geteld, waardoor een hoger budget uitgedeeld was dan de bedoeling. Daardoor konden wissels gedaan worden die eigenlijk niet hadden gemogen.

Het is dus bij iedereen zo dat ze minder budget hebben na het opnieuw berekenen. Dat komt omdat wel het budget is aangepast, maar de wissels die gedaan zijn (al van ver voor de race van Engeland) met een te hoog budget zijn niet teruggezet, maar verrekend met het juiste budget (wat dus lager uitviel).

Je kunt het juiste budget ook zelf narekenen:
Tel al je wissels na 15 maart 0:01 uur eens na en begin bij het startbudget van 140 miljoen, rekening houdend met de transferkosten van 2 % ( (prijs onderdeel * 0,98) + eerder budget ) -/- prijs aangekocht onderdeel = nieuw budget; en dan zo elk volgend onderdeel verder).
Trek dat uiteindelijke wisseltotaal af van alles wat je verdiend hebt met het totaal van je punten (maal 20.000 per punt). Dat zou je budget moeten wezen.

Er zal geen aanpassing gedaan worden, omdat we ervan overtuigd zijn dat iedereen nu een juist budget heeft gekregen.

Ben je van mening dat je toch een ander budget had moeten hebben dan dat je gekregen hebt, kun je altijd een e-mail sturen. Of je geeft even een bericht via de Feedback.