[Upd] Dick Jol spant geen kort geding aan

Sven (Svensational)
Dick Jol gaat een kort geding aanspannen tegen de KNVB. Hij eist dat hij de afscheidswedstrijd van Jaap Stam op 26 juli in Zwolle mag leiden. Stam heeft expliciet om Jol gevraagd, maar de KNVB besloot Roelof Luinge aan te stellen voor de wedstrijd.

Jol wil ook drie andere vriendschappelijke wedstrijden graag fluiten, de KNVB zou voor twee van de die wedstrijden al toestemming hebben gegeven, maar dat later weer hebben ingetrokken. De voetbalbond ontkent dit: "Het gaat hier om wedstrijden waar wij een scheidsrechter voor aanwijzen. In het geval van de wedstrijd van Jaap Stam hebben we Roelof Luinge aangewezen," aldus een woordvoerder van de bond. Dat Jaap Stam zelf graag Jol bij zijn afscheid wil hebben doet niet ter zake: "Wij doen geen mededelingen over ons aanstellingsbeleid."

In het kort geding wil Jol het voor elkaar krijgen om de wedstrijd toch te mogen leiden, en anders een schadevergoeding van tienduizend euro te ontvangen vanwege geleden imagoschade.

Update
Jol heeft het kort geding alweer ingetrokken. Een woordvoerster van de KNVB verklaart: "We willen op korte termijn met hem om de tafel te gaan zitten om tot een oplossing te komen"

Met dank aan Djazz_rules voor de toevoeging