Vroemen betrapt op doping

Sven (Svensational)
Simon Vroemen zal niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Peking. De atleet werd bij een dopingcontrole in juni positief getest op anabole steroïden. Hij had de test zelf aangevraagd, nadat hij ruim onder de olympische limiet had gelopen.

In zijn urine zijn sporen van het verboden middel metandiënon aangetroffen. Volgende week zal de contra-expertise plaats vinden in Keulen. Hoewel de mogelijkheid bestaat dat die negatief zal zijn, heeft Vroemen nu dus al besloten niet af te reizen naar Peking. De Europees recordhouder op de 3000 meter steeplechase stopte twee jaar geleden, maar maakte dit jaar een comeback.

Op zijn website laat Vroemen weten geschokt te zijn over de uitslag. Hij vertelt zich niet bewust te zijn van de doping en gist naar de herkomst van het verboden middel. Vroemen beweert dat het middel vooral populair is onder bodybuilders en dat een atleet er waarschijnlijk alleen maar hinder van zou ondervinden.

“Het is ondenkbaar dat ik het bewust heb genomen. Ik heb een carrière van vijftien jaar achter de rug, heb duizenden dopingtesten ondergaan en vrijwillig aan allerlei antidopingprogramma’s meegedaan. Dat me dit overkomt is een grote schok, vooral omdat ik de laatste tijd zoveel vreugde beleefde aan het hardlopen.”