Räikkönen: "Niet te veel punten verloren"

Sally (Tessa)
Kimi Räikkönen heeft de afgelopen vijf races slechts negentien punten behaald, waarvan vijf bij de Grand Prix van Groot-Britannië. Er had meer in gezeten wanneer hij bij zijn pitstop de juiste banden gekregen had. Een race vol problemen dus voor de Fin.

Zijn team had niet voorzien dat het opnieuw zou gaan regenen, waardoor de Ferrari-rijder in grote problemen kwam. Zo verloor hij zo'n acht tot negen seconden per ronde in vergelijking met Lewis Hamilton. Maar de Fin wist te toch nog als vierde te eindigen. "We hebben niet gewonnen in Silverstone, maar tenminste, wat mij betreft, ook weer niet te veel punten verloren", zo schreef Räikkönen op zijn website in een column. "We verkeerden negen seconden lang in de slechtst denkbare situatie en dat negen ronden lang."

De Ferrari-coureur kon nog zo langzaam rijden, maar zijn wagen had veel last van aquaplaning. "Ik kon alleen maar hopen dat ik niet tegen iemand zou aanrijden. Zoals bekend geven wij echter nooit op. Dat hebben we nu ook niet gedaan. Zodra de situatie onder controle was, konden we terugvechten. Dat leverde de vierde plek op." Op die manier viel de schade toch nog mee voor de regerend wereldkampioen.

Teamgenootje Felipe Massa haalde helemaal geen punten doordat hij maar liefst vijf keer zijn auto in de rondte liet gaan. Räikkönen wist wel waaraan het lag: "We hadden de snelheid om te winnen. Er bestaat geen twijfel over: we hebben een verkeerde beslissing genomen. Omdat we dachten dat het maar een paar minuten zou gaan regenen."

Hij vervolgde: "Ik heb toch nog vijf punten gescoord en het feit dat ik samen met Felipe en Lewis het WK leid, stemt me toch tevreden. Als ik na vier slechte races alsnog de titelstrijd leid, dan sterkt dat mijn zelfvertrouwen." De Fin hoopt toch weer eens een probleemloos raceweekend te hebben, bij voorkeur over twee weken in Duitsland.

"We weten dat we een auto hebben waarmee we races kunnen winnen, maar er gebeurt telkens iets waardoor dat mislukt. Op Hockenheim zullen we competitief zijn, denk ik. De F2008 heeft op vergelijkbare circuits bewezen goed te presteren. Hopelijk kunnen we terugslaan!"