Brawn: "Barrichello had tweede kunnen eindigen"

Peterselieman
Rubens Barrichello behaalde in Engeland met een derde plaats het beste resultaat voor Honda sinds Brazilië 2006, toen Jenson Button derde werd, maar teambaas Ross Brawn is van mening dat de Braziliaan nog hoger had kunnen eindigen.

Door problemen met het bijtanken tijdens de wissel naar de extreme regenbanden moest de Braziliaan eerder dan gepland binnenkomen, waardoor Barrichello BMW-coureur Nick Heidfeld niet voor kon blijven en de tweede plaats misliep.

Brawn: "Rubens reed een geweldige race. Hij pushte wanneer dat nodig was. Vooral de middenstint was geweldig. Het team deed het ook erg goed. We namen de juiste beslissingen op de juiste momenten en monteerden de juiste banden op de juiste momenten. Helaas hadden we een probleem met de brandstofslang, wat ons waarschijnlijk de tweede plaats heeft gekost. Dat is frustrerend, maar we moeten ook weer niet te hebberig zijn."

Brawn had bewondering voor de manier waarop McLaren-coureur Lewis Hamilton de race won: "Lewis zijn prestatie was echt enorm indrukwekkend toen het hard regende. Hij reed op intermediates en ik heb geen idee hoe hij het klaarspeelde, maar hij was tien seconden sneller dan de rest."