Barrichello erg tevreden

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Voor het eerst sinds de befaamde Grote Prijs in Amerika van 2005 stond Rubens Barrichello vanmiddag op het podium. De Braziliaan hield zijn hoofd koel op een kletsnat Silverstone en kon zo als derde finishen.

Door de puntenfinish van Barrichello heeft hij inmiddels elf punten in 2008 verzameld. Zelf beschrijft hij de race als volgt: "Ik heb altijd in mezelf en mijn snelheid geloofd, al heb ik vandaag natuurlijk ook wel wat geluk gehad. Ik had nog wel een klein probleem bij de pitstop. Ik dacht dat ik genoeg benzine had, maar het team liet me niet gaan. Het was echter maar een klein probleem, want de keuze om over te stappen op regenbanden was goed."

Opvallend is dat niet Ross Brawn, teambaas van Honda en bekend meesterstrateeg, maar de 36-jarige coureur zelf de beslissing nam om te gokken. "Abbey en Club waren de lastigste delen. Bij Club was ik er zelf ook nog afgegaan. Ik zei dan ook tegen het team dat ik binnenkwam voor regenbanden. Daarna wist ik mensen overal in te halen, binnenom en buitenom. Het was magisch."

Teamgenoot Jenson Button spinde van de baan ondanks dat ook hij op de regenbanden reed op dat moment.