Steegmans naar Tinkoff

Peterselieman
De Belgische wielrenner Gert Steegmans rijdt volgend seizoen vrijwel zeker voor Tinkoff. De sprinter uit de Quick-Step-formatie heeft een lucratief aanbod gekregen van het Italiaanse team.

De geruchten spreken er van dat de Belg 2,5 keer meer kan verdienen dan hij nu doet. Steegmans: "Ik vertrek wellicht naar Tinkoff. Alleen jammer dat ik er niet zoveel zal verdienen als wordt gezegd."

"Voor het BK sprak ik met Patrick Lefevere," aldus Steegmans. "Hij kon voor het bedrag van Tinkoff niet meedoen. We hebben elkaar een hand gegeven en gaan als vrienden uiteen."

In een reactie laat teambaas Patrick Lefevre weten dat zijn team niet tegen het bod op kan: "We moeten Steegmans laten vertrekken. Het bod van Tinkoff was te verleidelijk, denk ik. Het financiële verschil tussen hun en mijn bod is zo groot dat ik niet meekan. Gert is 28 en kiest nu voor het geld. Ik hoop voor hem dat hij de goeie keuze maakt. Ik betreur zijn vertrek, want fysiek hoeft hij niet veel onder te doen voor Tom Boonen. Alleen mentaal moet Steegmans nog een beetje groeien."

"Ik weet niet of ik nu een nieuwe topsprinter moet aantrekken. Ik heb er nog één: Tom Boonen. En ik heb ook Wouter Weylandt nog, tenzij die ook weggaat. Maar er komen nog wel renners vrij."

Steegmans rijdt momenteel in de Tour. In de slotkilometers van de tweede etappe ging hij onderuit, waardoor hij kansloos was voor de overwinning die vandaag ging naar de Noor Thor Hushovd.