[WBD] Williams-zusjes door

DJeNZe123
Venus en Serena Williams hebben zich beiden geplaatst voor de achtste finales van Wimbledon. Venus Williams versloeg Alisa Kleybanova met 6-3 en 6-4. Serena Williams was met tweemaal 6-3 te sterk voor Bethanie Mattek.

Venus Williams trad als eerste aan op baan twee. De eerste set won zij relatief gemakkelijk van haar Russische tegenstander. In de tweede set kon zij bij een stand van 5-2 serveren voor de wedstrijden. Kleybanova brak haar echter voor het eerst in de wedstrijd en kwam zelfs terug tot 5-4. Venus Williams wist uiteindelijk, ondanks een aantal breakpunten tegen, die laatste game winnend af te sluiten.

Serena Williams moest het na haar zus ook opnemen op baan twee. De als zesde geplaatste Williams had het de hele partij niet lastig. Ze was oppermachtig tegen haar Amerikaanse landgenote. Mattek kreeg in de hele wedstrijd slechts één breekkans, die zij niet wist te benutten.

In de volgende ronde moet Venus Williams het opnemen tegen Tamarin Tamasugarn, die Jelena Jankovic versloeg. Serena Williams neemt het op tegen de winnares van de partij tussen Svetlana Kuznetsova en Agnieszka Radwanska.