Deportivo contracteert Mista

Maikel (WeebI)
Miguel Ángel Ferrer, beter bekend als Mista, speelt vanaf aankomend seizoen bij RC Deportivo de La Coruña. Club Atlético de Madrid ontbond eergisteren zijn contract.

Bij Atlético kwam de inmiddels 29-jarige Mista zelden aan spelen toe, doordat de aanvallers Kun Agüero en Diego Forlán bijzonder productief bleken. In La Coruña zal de Spaanse aanvaller wederom een zware kluif hebben aan het veroveren van een basisplaats. De voorhoede is bij Depor reeds voorzien van namen als Riki, Sebastián Taborda en Rodolfo Bodipo.

Nadat hij onder coach Rafael Benítez de jeugd van Real Madrid had doorlopen en hem had gevolgd naar Tenerife, trok hij in 2001 naar Valencia, wederom met de Spaanse coach. Ondanks zijn indrukwekkende debuutseizoen, werd hij er nimmer een topschutter. Wel kwam Mista in vijf seizoenen tot 144 competitieduels. Hij viel vervolgens buiten de boot en tekende bij Atlético, waar hij in twee seizoenen slechts 27 wedstrijden speelde. Hij kwam tweemaal uit voor het nationale elftal van Spanje.