Camacho tipt Spanje als winnaar

Sven (Svensational)
José Antonio Camacho denkt dat Spanje Europees kampioen wordt. De legendarische Spanjaard was zelf aanvoerder van het Spaanse elftal dat op het EK van 1984 in en tegen Frankrijk zijn laatste grote finale speelde.

Daarnaast was Camacho ook bondscoach van Spanje. Onder zijn leiding werd Spanje op het WK van 2002 uitgeschakeld door het Zuid-Korea van Guus Hiddink. Nu heeft de oud-speler van Real Madrid er alle vertrouwen in dat Spanje morgenavond het EK zal gaan winnen. In La gazzetta dello Sport een interview met Camacho:

"Wij zullen gaan winnen. Spanje is dit toernooi het enige team met een identiteit, een eigen stijl. Het geheim van het Spanje van Aragonés? De kracht van dit elftal is het collectief. Fàbregas is een geweldige speler, maar wordt alleen goed met behulp van de anderen. Ook Senna speelt goed door de middenvelders Xavi, Iniesta en Silva."

"Duitsland is een team dat je langzaam moe maakt, op een moment dat je het niet verwacht scoren ze. Dit Spanje heeft echter iets betoverends. Niet alleen twee aanvallers die scoren, maar ook een middenveld dat aanvalt en kan scoren. Aragonés is geweldig geweest, hij heeft het perfecte team gecreëerd."