Racisme wellicht reden afketsten transfer Thuram

Sven (Svensational)
Een hartafwijking. Zo luidt de officiële lezing over de afgeketste transfer van Lilian Thuram van Barcelona naar Paris Saint-Germain. Hugo Borst schrijft zaterdag in zijn column in het Algemeen Dagblad dat hij navraag heeft gedaan over deze zaak bij Jurriaan van Wessem, de in Frankrijk gestationeerde Eurosport-commentator.

Van Wessem komt in dit verband met een onthutsend verhaal: "De aanhang van die club moet hem niet, omdat Thuram zich vaak niet al te positief heeft uitgelaten over de vrij fascistische Boulogne Boys (harde kern van de Parijse club, red.)," zegt de commentator.

"Thuram verzet zich tegen rascisme en stond bij de rellen in de banlieu aan de kant van de immigranten en tegenover Sarkozy. Hij zou gepresenteerd worden vrijdag, maar nu is hij niet door de medische keuring gekomen. Neem van mij aan dat het anders ligt. Hoorde vanochtend al dat de transfer ter discussie stond vanwege felle reacties van PSG-fans die de verkoop van seizoenskaarten zouden boycotten," aldus Van Wessem.

Riccardo Agricola, clubarts van het Italiaanse Juventus, verbaasde zich gisteren ook al over het bericht over de vermeende hartafwijking van Thuram. De Fransman speelde van 2001 tot 2006 voor de Oude Dame. Agricola verklaarde dat Thuram in Turijn altijd in prima conditie was.