"Turken pas verslagen als ze bus instappen"

Sally (Tessa)
Ondanks het feit dat Turkije woensdag in de halve finale van het EK tegen Duitsland verschillende belangrijke spelers mist, weigeren de Duitsers te spreken over een makkelijke opgave.

De Turken kwamen dit toernooi al drie keer uit geslagen positie terug en zullen er alles aan doen om de finale te halen.

De Duitse middenvelder Thomas Hitzlsperger gaf dinsdag een treffende omschrijving voor de Turkse vechtersmentaliteit. "De Turken zijn pas verslagen als ze de bus instappen."

Bondscoach Fatih Terim zal het tegen het favoriete Duitsland moeten doen zonder de geblesseerden Nihat Kahveci, Emre Güngör, Emre Belözoglu en Servet Çetin. Bovendien zijn Emre Asik, Tuncay Sanli, Arda Turan en doelman Volkan Demirel geschorst en is Tümer Metin niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen.

Desondanks blijft Terim strijdbaar. "Blessures en schorsingen zijn geen excuus. Dit team heeft iets speciaals. We hebben geloof in onszelf."

De Duitse bondscoach Joachim Löw, die ook in Turkije heeft gewerkt, onderschat de tegenstander van vanavond absoluut niet. "Ik ken de mentaliteit in Turkije. Als het bij hen eenmaal loopt, zijn ze tot alles in staat."