[WBD] Nadal door, Davydenko eruit

DJeNZe123
Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon Hij won in drie sets van Andreas Beck: 6-4, 6-4, 7-6 (0). Nikolaj Davydenko, als vierde geplaatst, verloor verassend in straight sets van de Duitser Benjamin Becker: 6-4, 6-4, 6-4.

Beck maakte het Nadal lastig. De als tweede geplaatste Spanjaard kon moeilijk de service van de Duitser breaken. Toch lukte het hem in de eerste en tweede set één keer. In de derde set behielden beide tennissers hun service en moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin was Nadal met 7-0 te sterk.

Nikolaj Davydenko ging onderuit tegen de Duitser Benjamin Becker. De nummer 116 van de wereld zorgde daarmee voor een stunt. Mede door een sterke service van de Duitser had Davydenko moeite met hem. Voor Davydenko is het alweer de vijfde keer in zeven edities dat hij uitgeschakeld wordt in de eerste ronde.

Ook Andy Roddick plaatste zich in drie sets voor de tweede ronde. Het was met moeite maar hij versloeg uiteindelijk Eduardo Schwank: 7-5, 6-4 en 7-6 (0). De service van Roddick was erg goed. Hij gaf in de hele partij geen enkel breakpoint weg. Andy Murray, de hoop van veel Britten, won zijn partij ook in drie sets. Hij versloeg Fabrice Santoro met 6-3, 6-4 en 7-6.