[WBD] Sharapova, V. Williams door

DJeNZe123
Venus Williams en Maria Sharapova hebben de tweede ronde van Wimbledon bereikt. Beide wonnen in twee sets van hun tegenstanders. Williams won van Naomi Cavaday: 7-6 (4), 6-1. Sharapova versloeg Stephanie Foretz: 6-1, 6-4.

Cavaday, een Britse, begon goed aan de wedstrijd. Het spelen op centre-court en met de steun van het publiek leek ze de eerste set naar zich toe te kunnen trekken. Ze kwam met een break voor, maar moest die even later ook weer inleveren. Williams trok in de tie-break de set uiteindelijk alsnog naar zich toe. Daarna was het verzet van de Britse gebroken en kon Williams de partij in de tweede set eenvoudig afmaken.

Sharapova had het een stuk makkelijker tegen haar opponente. De als derde geplaatste Russische won probleemloos van Foretz, die eigenlijk geen schijn van kans maken. Sharapova zelf was tevreden over haar eigen spel. Mede omdat het pas haar eerste wedstrijd op gras was vond ze het naar eigen zeggen al "behoorlijk goed" gaan.

Ook de als tweede geplaatste Jelena Jankovic drong eenvoudig door naar de tweede ronde. Zij won met 6-3 en 6-2 van Olga Shavtsjoek.