Vettel tevreden, Bourdais niet

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Hoewel Sebastian Vettel geen punten overhield aan de race in Frankrijk is hij toch tevreden. Stalgenoot Sebastien Bourdais was minder te spreken over de race.

Vettel reed halverwege de race op een knappe vierde stek rond, maar nadat iedereen zijn stops gemaakt had was het over met de puntendroom. "We mogen trots zijn op onszelf.We hebben namelijk een erg goede race gereden. We zaten in een groepje auto's waarin ook een McLaren en een BMW zaten. Ik vind dat we het fantastisch hebben gedaan door één BMW achter ons te houden. We waren gewoonweg sneller. Ik had liever nog wat regen gehad tijdens de laatste vijftien ronden, maar helaas begon het pas vijftien minuten na de finish te regenen," aldus de jonge Duitser.

Bourdais werd eerst geraakt door Button en daarna deed zijn wagen vreemd, al met al snel vergeten deze race dus. "Nakajima kwam voor me bij de start en daarna had ik wat problemen met mijn motor, waardoor mijn race niet zo goed ging. Ik verloor de aansluiting met het groepje voor mij en moest daarna ook Kimi Raikkonen voorbij laten, ook al was ik daarna iets sneller dan hem. Ik bleef echter blauwe vlaggen krijgen en daarmee heb ik alles bij elkaar wel drie seconden verloren."