STR onderhand in het midden

Sally (Tessa)
De kwalificatiesessie verliep voor Sebastian Vettel en Sebastien Bourdais uitermate goed. De twee coureurs wisten allebei Q2 te halen. Zelfs de laatste sessie leek haalbaar. Toch werd Q3 met een tiende gemist.

"Dit was een erg spannende sessie en ik denk dat we tevreden mogen zijn", zei Vettel. "Ik kwam erg dicht bij Q3 en hoewel ik niet boos ben, is het teleurstellend om het dan niet te halen. Mijn ronden waren niet perfect, maar goed genoeg. We verloren vooral tijd in de tweede sector en daar konden we niets aan doen. We mogen blij zijn met het nieuwe aerodynamische pakket en ik was verrast met de snelheid van de auto", aldus de redelijk optimistische Duitser.

Zijn teamgenoot Bourdais klonk wat teleurgesteld: "Het zat vandaag zeer dicht bij elkaar, met zes auto's binnen een tiende. Op dat soort momenten kan het kleinste ding een groot verschil maken. Ik dacht dat de twaalfde plek wel haalbaar zou zijn, maar het circuit veranderde toen de temperaturen omhoog gingen. Daardoor werd het overstuur wat we al hadden, alleen maar erger."

"Als de omstandigheden morgen stabiel zijn, zal het een saaie race worden, omdat inhalen hier zo lastig is. Het belangrijkste is om aan de finish te komen."