FC Lisse landskampioen amateurs

Michel (methodmich)
FC Lisse heeft zojuist het landskampioenschap bij de amateurs gewonnen. De zaterdagamateurs wonnen in Hoorn met 1-3 van zondagkampioen Hollandia. Hiermee werkte Lisse de 2-3 nederlaag op eigen veld van vorige week weg.

In een rommelige openingsfase was de eerste kans voor Hollandia, toen Nick Velzenboer na een corner de goal te hoog zocht. Na ongeveer twintig minuten nam FC Lisse de regie volledig in handen. Michael van der Heijden mikte eerst nog over, maar kort voor het half uur viel de verdiende 0-1. Een afgeslagen corner werd door Michael van der Laan opnieuw voor de goal gebracht. Linksback Sezer Aksoy controleerde en draaide goed weg, waarna hij de openingsgoal maakte. Vijf minuten later brak de uitblinker van de eerste helft, Richal Leitoe, weer eens door op rechts. Hij leek zich vast te lopen, maar zette goed door, waarna een verdediger de bal tegen zijn been schoot. Het wegspringende speeltuig kwam voor de voeten van Robin Stolp, die beheerst voor 0-2 zorgde. Hollandia was het toen helemaal kwijt. Aanvaller Bob Kortebos was al gewisseld met een blessure en dit vormde, samen met de twee tegengoals, een enorme tegenslag. Leitoe liep na de 0-2 vanaf de aftrap richting doel, maar schoot naast. In het restant liet Glynor Plet twee kansen op een derde goal liggen en werd er nog een treffer van hem afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust begon Lisse minder scherp en liet het Hollandia terug in de wedstrijd komen. Een doelpunt kon op gegeven moment niet meer uitblijven. Keeper Samir Beeldsnijder voorkwam eerst nog een goal van de goed inlopende Patrick van Dijk, maar was even later kansloos. Een harde vrije trap werd door de keeper nog goed gekeerd, de rebound kwam via een Hollandia-speler op het hoofd van Travis Reuser. De invaller kopte met een boogje binnen, al had hij hierbij het nodige geluk. Met deze 1-2 stand zou het uitdraaien op een verlenging, omdat er geen regel is van dubbel tellende uitgoals. Vijf minuten voor tijd besliste FC Lisse de wedstrijd. Na een corner werd er op de lat gekopt, de rebound werd vervolgens ingeschoten. Hollandia-verdediger Tim Emmerik keerde de bal op de doellijn, maar deed dit met zijn hand. De scheidsrechter trok dus rood en gaf een strafschop. Aanvoerder Michael van der Laan benutte deze feilloos. In de ruim acht minuten tellende blessuretijd waren er nog enkele benarde situaties, maar echt in gevaar kwam FC Lisse niet meer. Voor de door Nico Oosterlee getrainde zaterdaghoofdklasser is dit het eerste landskampioenschap, nadat het in 2001 nog van Baronie had verloren.