Heerenveen contracteert Tsjechische verdediger

Michel (methodmich)
SC Heerenveen heeft opnieuw een buitenlandse verdediger aangetrokken. De Tsjech Milan Kopic komt over van Mlada Boleslav. Eerder al werd de Macedoniër Goran Popov gecontracteerd.

De 22-jarige Kopic is een linksbenige verdediger, die op meerdere posities uit de voeten kan. De jeugdinternational tekende voor vier seizoenen in Friesland. Volgens directeur Yme Kuiper is Kopic weliswaar een fysiek sterke speler, maar geen sloper: "Hij is een moderne verdediger die alle facetten van het voetbal beheerst."

Kopic begon zijn loopbaan bij Vysonica Jihiava, waarna Sparta Praag hem in 2005 contracteerde. Daar brak hij niet echt door. Na een eerdere huurperiode legde Mlada Boleslav hem in 2007 vast. Bij die club werd Kopic basisspeler. Kopic hoopt zich volgens zijn zaakwaarnemer bij Heerenveen verder te ontwikkelen en zo op termijn uit te groeien tot A-international voor Tsjechië.

Na Michal Svec is Kopic al de tweede Tsjech die naar Heerenveen komt. Dit is volgens Kuiper geen toeval: "We hebben in de regio een tipgever zitten die exclusief voor ons werkt. Tsjechië is een interessant voetballand. Er heerst een uitstekende sportcultuur, er wordt goed getraind en spelers beschikken over de juiste mentaliteit." SC Heerenveen doet geen mededelingen over de hoogte van de transfersom, maar Kuiper benadrukt dat Kopic niet het koopje van de week was.