80.000 fans in Basel verwacht

Sjors (Sj0rSz)
De verwachting is dat er aanstaande zaterdag tenminste 80.000 Nederlanders in Basel aanwezig zullen zijn. Dit maakte Henk Groeneveldt, delegatieleider in de Zwitserse stad, donderdag bekend. Nederland speelt daar aanstaande zaterdag tegen Rusland.

"Het is heel moeilijk om een exact aantal te noemen," liet Groeneveldt in een toelichting weten. "Basel is met de auto goed te bereizen, de wedstrijd is in het weekeinde en het wordt mooi weer. Het zou daarom heel druk kunnen worden."

De groepswedstrijden van het Nederlands elftal, die allemaal in Bern werden gespeeld, trokken minder supporters. Tijdens het duel tegen Frankrijk werd het voorlopige hoogtepunt bereikt, namelijk 65.000 fans.

Het Nederlands politieteam is al in Basel aanwezig, vanwege het treffen tussen Duitsland en Portugal. "Op deze manier proberen we ons vast een beetje voor te bereiden op Nederland-Rusland van zaterdag," aldus Groeneveldt. "We geven onze oren en ogen de kost. Dit kun je een oriëntatiedag noemen. Wat mij vooral opvalt is dat Basel veel uitgestrekter en groter is dan Bern. Bern was veel compacter."