Michel fluit Nederland - Rusland

Maikel (WeebI)
Scheidsrechter Ľubo¨ Micheľ heeft de kwartfinale tussen Nederland en Rusland toegewezen gekregen. Het zal voor de Slowaak zijn derde duel worden dit Europees kampioenschap.

Micheľ floot eerder het verregende duel tussen Zwitserland en Turkije (1-2) in Groep A, en was niet geheel onomstreden in de laatste groepswedstrijd in de C-poule. In de wedstrijd tussen Frankrijk en Italië trok Micheľ de rode kaart voor Éric Abidal, toen hij een overtreding beging op Luca Toni. Bovendien zat hier een strafschop aan vast, die uiteindelijk leidde tot de ondergang van de Fransen. Micheľ floot in mei nog de finale van Champions League. Voor Oranje is Micheľ ook geen onbekende. De Slowaak was de arbiter toen de ploeg van Dick Advocaat in 2004 Zweden versloeg in de kwartfinale van het EK in Portugal.

Ook het toernooi van Herbert Fandel werd verlengd. De Duitser heeft te horen gekregen dat hij de ontmoeting tussen Spanje en Italië, aankomende zondag, in goede banen moet leiden. Hij floot eerder Portugal - Turkije en Nederland - Frankrijk. Eerder al kregen de Zweed Peter Fröjdfeldt en de Griek Kyros Vassaras respectievelijk de wedstrijden Portugal - Duitsland en Kroatië - Turkije toegewezen. De Nederlander Pieter Vink heeft te horen gekregen dat zijn EK erop zit. Datzelfde geldt voor Konrad Plautz, Howard Webb en Tom Henning Øvrebø uit Oostenrijk, Engeland en Noorwegen.