FC Twente denkt aan Grant

DarkShine
In de zoektocht naar een nieuwe trainer heeft FC Twente wederom het oog laten vallen op een bekende naam. Ditmaal zou Avram Grant in de belangstelling van de Tukkers staan, dat meldden diversen Israëlische media gisteren.

Avram Grant, onlangs ontslagen bij Chelsea, zou bij FC Twente de opvolger van de naar Schalke 04 vertrokken Fred Rutten moeten worden. In Enschede hoopt men snel een nieuwe trainer te presenteren aangezien men volgende week al met de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint.

Grant begon zijn trainerscarrière bij het Israelische Hapoel Petah Tikva. Hierna had hij Maccabi Tel Aviv (2x), Hapoel Haifa en Maccabi Haifa onder zjin hoede, van 2002 tot 2006 was hij bondscoach van Israel waarna hij aan de slag ging als assistent-trainer bij Chelsea. Bij Chelsea volgde hij medio september de opgestapte José Mourinho op.

Eerder probeerde FC Twente onder andere Ron Jans en Steve McClaren te contracteren. Jans verkoos een verblijf in Groningen boven het Twentse aanbod en McClaren bleef liever in Engeland.