Barça zonder Deco, Eto'o en Ronaldinho

Bas (skittelman)
Joseph Guardiola heeft tijdens zijn officiële presentatie als coach van FC Barcelona een aantal opvallende uitspraken gedaan. De Spanjaard maakte bekend het volgend seizoen zonder de erkende steunpilaren als Ronaldinho, Eto’o en Deco te gaan doen.

Rond het drietal deden al vele transfergeruchten de ronde, maar Guardiola verklaarde de voormalige sterspelers van Catalonië officieel vogelvrij.

"We zijn bezig een selectie zonder Samuel Eto'o, Deco en Ronaldinho samen te stellen. Tot die conclusie kwam ik na hun rendement te hebben geanalyseerd in de jaren dat ze bij Barcelona zitten," aldus de voormalige verdediger van FC Barcelona. Barcelona pakte de afgelopen twee seizoenen onder Frank Rijkaard geen enkele prijs meer. Bovendien leek de chemie binnen de spelersgroep verdwenen. Het drietal kwam afgelopen seizoen vooral in het nieuws door schandalen die zich buiten de grasmat voltrokken.

Guardiola beseft dat de impact van zijn eerste baan als hoofdcoach enorm zal zijn: "Er rust een zware verantwoordelijkheid op mij. Ik voel dat ik niet mag falen. We zullen keihard aan de slag moeten vanaf het eerste moment."