Nederlands volk: "Gewoon er tegenaan"

Sally (Tessa)
Het is inmiddels een Europese discussie: moet Nederland Roemenië laten winnen. De algemene opinie in Nederland is duidelijk: gewoon voor de winst gaan!

Het risico is dan wel dat Frankrijk of Italië doorgaan, maar inmiddels lijkt niemand in Nederland zich daar nog druk om te maken. Zo'n 75% van de bezoekers op Goal.com is het er in elk geval over eens: "We moeten gewoon winnen van die Roemenen.

"Laten we Roemenië winnen dan komen zij in vorm en knikkeren ze ons er zometeen uit. Gewoon er tegenaan dus," is het advies van Leon uit Zwolle. Hilco uit Naarden vult hem aan: "Gewoon de beuk erin."

Er zijn echter ook diverse tegenstanders met argumenten waar wat voor te zeggen valt. "Waarom niet twee grote landen naar huis sturen," is het devies van Peter uit Sittard. "Nederland wint als het verliest van Roemenië," vindt een ander.

Het overgrote deel van de bezoekers op Goal.com is echter van mening dat Nederland haar sportieve plicht moet doen. En dat zal het ook zeker doen, maar wel met een veredeld B-elftal. Al vindt de bondscoach dat we daar niet over mogen spreken.

We zullen het vanavond zien, maar één ding is zeker: 'Wij' zijn er al en hebben hoe dan ook al minimaal één grote favoriet uitgeschakeld.