Ecclestone: "Breuk met FIA mogelijkheid"

Peterselieman
Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft gezegd dat de breuk tussen de Formule 1 en de FIA nog steeds mogelijk is. Eerder doken al geruchten over een mogelijke breuk op, maar later werd het nog ontkend. Dat van een mogelijke breuk nu toch sprake is, komt door het aanblijven van FIA-president Max Mosley die in opspraak raakte na een seksschandaal.

Ecclestone zei in een interview met The Times dat het ontkennen van de geruchten alleen maar bedoeld was om de sponsors gerust te stellen. "Wat de FIA momenteel niet heeft, is een overeenkomst met de teams, die ze wel zou hebben als er een nieuw Concorde Verdrag was geweest. De teams kunnen hierdoor doen wat ze willen. Momenteel proberen we de sponsors tevreden te houden door te zeggen dat we ons niet van de Formule 1 kunnen afscheiden. Maar in werkelijkheid is dit wel degelijk een mogelijkheid. Er is geen contract tussen de teams en de FIA, er is alleen commerciële overeenkomst tussen de teams en de FOM."

Ecclestone denkt dat het aanblijven van Mosley uiteindelijk slecht uit zal pakken voor de Formule 1: "De Joodse gemeenschap heeft direct of indirect erg veel in de Formule 1 geïnvesteerd. Zij willen niet dat de FIA door iemand als Max wordt vertegenwoordigd."