Uitslag Oostenrijk - Duitsland

Gerard (RedFever007)
Duitsland heeft als nummer twee in poule B de kwartfinale bereikt. In een weinig hoogstaande wedstrijd tegen Oostenrijk trokken de Duitsers aan het langste eind: 0-1.

Alleen een overwinning kon gastland Oostenrijk nog naar de kwartfinales brengen. Duitsland had al genoeg aan een gelijkspel. Duitsland begon sterk aan de wedstrijd en kreeg twee goede mogelijkheden. De beste en tevens niet te missen kans was voor de spits van VfB Stuttgart Mario Gomez. De aanvaller kon de bal helemaal vrij voor het doel binnenschieten, op aangeven van Miroslav Klose, maar miste jammerlijk. De beste mogelijkheid voor de Oostenrijkers kwam op naam van Erwin Hoffer nadat er zo’n twintig minuten gespeeld waren. Hoffer ontsnapte aan buitenspel maar de aanname van de bal was dusdanig slecht dat de aanval mislukte.

Het meest opmerkelijke gebeurde echter niet op het veld maar daarnaast. Wat er precies gebeurde bleef een raadsel, feit was dat zowel de Duitse als de Oostenrijkse bondscoach naar de tribune vertrokken. Joachim Löw leek in discussie te gaan met de vierde man waarna Josef Hickersberger het gebied rondom de dug-out van Duitsland binnenliep en zich er ook mee ging bemoeien. Löw werd naar de tribune gestuurd waarna Hickersberger leek te volgen. Beide coaches gaven elkaar een hand en verlieten het speelveld.

Na de pauze kreeg Oostenrijk wederom een grote kans via Hoffer maar de jonge aanvaller verslikte zich in de bal. Vier minuten na de thee viel dan toch het doelpunt aan Duitse zijde vanuit een vrije trap. Michael Ballack was de schutter en bracht zijn ploeg aan de leiding. Oostenrijk leek na de goal van Ballack de weg helemaal kwijt terwijl Lukas Podolski voorlangs schoot. Reden voor het thuisland om te wisselen. Verdediger Martin Hiden mocht douchen, middenvelder Christoph Leitgeb mocht zijn kunsten gaan vertonen. Via Klose kregen onze Oosterburen daarna de beste kans.

Oostenrijk kwam naarmate de tijd verstreek weer wat meer aan voetballen toe al was het vertoonde spel van weinig hoog niveau. Roman Kienast, ingevallen voor Martin Harnik, kreeg enkele redelijke kansen en ook Hoffer kreeg zijn kans. Toch wist Oostenrijk niet meer te scoren en eindigde het Europese avontuur in Wenen. Duitsland gaat als de nummer twee in groep B door naar de kwartfinale waar het Portugal zal treffen. De kans dat Duitsland met dit voetbal Portugal zal verslaan lijkt evenwel klein.


Karakteristieken

Oostenrijk - Duitsland 0-1
49’ Ballack 0-1


Toeschouwers: 53.000
Scheidsrechter: Manuel Enrique Mejuto Gonzalez
Stadion: Ernst Happel Stadion
Gele kaart: Stranzl, Hoffer, Ivanschitz (Oostenrijk)

Opstellingen

Oostenrijk: Macho, Garics, Stranzl, Hiden, Pogatetz, Harnik/ (66'Kienast), Aufhauser/ (62' Samuël), Ivanschitz, Korkmaz, Fuchs, Hoffer

Duitsland: Lehmann,A.Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm, Fritz/ (92' Borowski), Frings, Ballack, Podolski/ (82' Neuville), Gomez/ (60' Hitzelsperger), Klose