Antillen blijven WK-droom koesteren

Michel (methodmich)
De droom van de Nederlandse Antillen om present te zijn op het WK 2010 blijft in stand. Gisteren werd in en tegen Haïti namelijk een remise behaald.

In Port-au-Prince maakte Haïti weliswaar de beste indruk, scoren deed het team niet. Doelman Wencho Farrell van zondaghoofdklasser FC Türkiyemspor keepte een prima partij. Ook de pupillen van de Nederlandse bondscoach Leen Looyen konden geen doelpunt maken. NAC-verdediger Tyrone Loran was bij afwezigheid van de geblesseerde Robin Nelisse aanvoerder. Bij Haïti speelde de onlangs door SC Heerenveen aangetrokken Lesley Fellinga mee.

Aanstaande zondag mogen de Antillen in een thuiswedstrijd proberen de poulefase van de kwalificatiereeks in Noord- en Midden-Amerika zien te halen.

De opstelling van de Nederlandse Antillen was als volgt: Wencho Farrell; Angelo Cijntje, Tyrone Loran, Angelo Martha, Djuric Winklaar; Angelo Zimmerman, Anton Jongsma, Giovanni Franken; Orlando Smeekes (66. Revy Rosalia), Richmar Rocky Siberie (77. Dyron Daal), Sidney Sendley Bito

Jongsma, Franken en Cijntje ontvingen een gele kaart van scheidsrechter Joel Aguilar uit El Salvador.