Vertrouwen Bilic helpt Pranjic

Maikel (WeebI)
Ondanks het feit dat Danijel Pranjić beweert dat hij geen goede verdediger is, vertrouwt de Kroatische bondscoach Slaven Bilić de Heerenveen-speler volkomen.

Pranjić bekleedt bij Kroatië de linksback positie, hetgeen hij bij sc Heerenveen nooit doet. Bij de Friese club staat de Kroaat op het middenveld, waardoor zijn verdedigende kwaliteiten te wensen over laten. "Het is niet mijn normale positie, want normaal sta ik op het middenveld", zegt Pranjić. "Mijn kwaliteit is vooruit gaan, aanvallen. Ik ben niet echt een goede verdediger, en soms zijn hoge ballen moeilijk voor me."

De Kroatische pers probeerde Bilić na het matige duel met Oostenrijk (0-1 winst door een strafschop van Luka Modrić ervan te overtuigen een echte linksback te gebruiken. Bilić sloeg dit echter in de wind en stelde Pranjić gewoon op in de belangrijke wedstrijd met Duitsland. De 26-jarige speler speelde erg sterk tegen de Duitsers, en was met een goede voorzet op Darijo Srna mede verantwoordelijk voor de openingstreffer. Kroatië zou de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 winnen, waardoor groepswinst al zeker is.

"Bilić is zeer belangrijk voor ons. Na de wedstrijd tegen Oostenrijk heb ik veel met hem gepraat. Dat heeft me gesterkt, en daardoor was ik beter in de tweede wedstrijd. Bilić is meer een collega. Af en toe is hij trainer en soms een vriend."

Pranjić beweert dat er geen groot feest was na het duel met Duitsland. Gevraagd in een interview met UEFA.com of de festiviteiten tot diep in de nacht doorgingen antwoordt de Kroaat geprikkeld. "Was je erbij? Heb je me gezien? Ik lag voor middernacht in mijn bed. Er was een klein feestje, niets speciaals. Duitsland is een groot land, dus als je wint is dat een gewedige motivatie om door te gaan."