Krajicek verslaat Sugiyama in Rosmalen

Sally (Tessa)
Met een pittige driesetter heeft Michaëlla Krajicek haar tweede overwinning van het seizoen geboekt. Op het gras van Rosmalen versloeg ze Ai Sugiyama in een kleine tweeënhalf uur met 6-1, 5-7 en 7-6 (9-7).

De wedstrijd tekende zich voor de Nederlandse in het niet kunnen afmaken van kansen. Met name in de tweede set liet ze veel mogelijkheden liggen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Van de twaalf breakpoints die ze kreeg kon ze er maar één benutten. Sugiyama kreeg er slechts drie, maar benutte er twee, waarna ze de set naar zich toe trok.

In de derde set leek de Japanse de partij definitief naar zich toe te trekken. Op een stand van 2-2 brak ze de service van Krajicek en ze pakte vervolgens haar eigen service game op love. Krajicek gaf zich alleen niet gewonnen, brak terug en dwong een tiebreak af.

In deze tiebreak nam Sugiyama wederom de leiding door een vroege minibreak, maar ook nu weer liet Krajicek het er niet bij zitten en op een stand van 6-4 kreeg ze twee matchpoints. Ze wist geen van beide te benutten, waarna Sugiyama in de wedstrijd bleef. Na nog een mislukt matchpoint op 7-6 was het de vierde keer eindelijk raak.