[NBA] Lakers blijven in race voor titel

Ermin (TheClown1)
De Los Angeles Lakers hebben de vijfde wedstrijd in de best-of-sevenseries gewonnen. De Boston Celtics werden met 103-98 verslagen in het uitverkochte Staples Center.

Nadat de Lakers in de vierde wedstrijd een 24 punten voorsprong hadden weggegooid, moest deze wedstrijd gewonnen worden. Phil Jackson, de coach van de Lakers, gaf voor de wedstrijd al aan hoe belangrijk het was en dat de heren er klaar voor waren. Kobe Bryant was topscorer voor de jongens in purple and gold met 25 punten, zeven rebounds en vier assists. De MVP kreeg hulp van Lamar Odom en Pau Gasol. Odom scoorde twintig punten en pakte elf rebounds. Gasol was goed voor negentien punten, dertien rebounds en zes assists.

Bij de Celtics was Paul Pierce de topscorer met 38 punten, zes rebounds en acht assists. Kevin Garnett scoorde dertien punten en pakte veertien rebounds. Ray Allen scoorde zestien punten, maar moest de wedstrijd vroegtijdig verlaten omdat hij zes persoonlijke fouten had. Pierce en Garnett speelden op het randje en hadden beiden vijf persoonlijke fouten. Door de grote media-aandacht die de scheidsrechters op dit moment in de NBA genieten, waren de heren streng aan het fluiten. De Boston Celtics staan op dit moment 3-2 voor en de volgende wedstrijd zal dinsdagavond in Boston gespeeld worden.