Hollandia wint eerste duel om landstitel

Michel (methodmich)
Hollandia is de strijd om de landstitel bij de amateurs gisteravond begonnen met een overwinning. Uit bij FC Lisse wist de zondagkampioen met 2-3 te winnen.

In een tumultueuze eerste helft liep FC Lisse al snel averij op. Patrick van Dijk wist al in de derde minuut de 0-1 binnen te prikken voor de bezoekers. Vervolgens was er rond het half uur een opstootje, waarbij scheidsrechter Jansen de rode kaart trok voor Lisse-aanvaller Marvin Nieuwlaat. De tien overgebleven spelers van de zaterdagkampioen kwamen kort voor rust toch op gelijke hoogte. Rik Vermeulen tekende voor de 1-1.

De snelle Willy Overtoom bracht Hollandia na rust echter weer op 1-2. De tien van Lisse bleven strijden voor een goed resultaat. Na een overtreding op Richal Leitoe gaf Jansen een strafschop aan Lisse. Michael van der Laan benutte deze feilloos. Toch was het Hollandia dat aan het langste eind trok. Wederom was het Willy Overtoom die de ploeg uit Hoorn liet juichen. Nu kwam Lisse niet meer terug, zodat het 2-3 bleef. De drieduizend toeschouwers zagen een vermakelijk duel, waarin arbiter Jansen met acht gele kaarten en de veldverwijzing van Marvin Nieuwlaat de enige dissonant was.

Aanstaande zaterdag zal in Hoorn de return worden gespeeld. Beide clubs zullen dan de nodige spelers moeten missen wegens schorsingen.