Michael: "Williams snelste subtopper"

Peterselieman
Technisch directeur van Williams Sam Michael is van mening dat het team meer punten zou moeten hebben dan nu het geval is. De snelheid van de Williams is in orde, maar te vaak krijgt het team te maken met pech of worden er rijdersfouten gemaakt.

Nico Rosberg kwalificeerde zich zowel in Monte Carlo als in Montreal in de top zes, maar haalde beide keren geen punten. Teamgenoot Kazuki Nakajima reed zich in het Prinsdom wel in de punten door zevende te worden.

"Sinds Barcelona hebben we onze auto aardig doorontwikkeld, dus ik denk dat we er inmiddels beter voorstaan," aldus Michael in een Podcast. "Met onze snelheid is niets mis, we zijn misschien wel het snelste team in de middenmoot. Maar dan moeten we wel scoren."

Williams in inmiddels gezakt van de vierde naar de zesde plaats in het constructeurskampioenschap. "We zullen onze achterstand om moeten buigen. Daar gaan we nu ons best voor doen, het kan nu eenmaal niet zo zijn dat het tegen blijft zitten. We reizen behoorlijk optimistisch af naar Frankrijk en wie weet wat er allemaal mogelijk is." Ook Rosberg is duidelijk: "We moeten gewoon zo snel mogelijk weer punten scoren."