Co Stompé stapt over naar PDC

Sjors (Sj0rSz)
Co Stompé verlaat de British Darts Organisation (BDO) en gaat, net als onder andere Raymond van Barneveld en Jelle Klaassen, naar de Professional Darts Corporation (PDC). De Nederlander heeft de keuze zo lang mogelijk uitgesteld, maar concludeerde dat het niet meer werkte.

Dit weekend zal Stompé al actief zijn tijdens de Players Championships in het Engelse Bristol. "Ik ga proberen om alles op eigen kracht binnen te halen," liet hij in een reactie weten. "Misschien lukt het me om via de Europese Order of Merit het PDC WK te halen. Bovendien heb ik komend weekend nog een kans om een startbewijs voor het World Matchplay te verdienen."

De keuze die The Matchstick had werd hem uiteindelijk erg gemakkelijk gemaakt. "Ik moest wel. Met alle respect voor een ieder die in het WDF-circuit speelt, maar voor mij is er nog maar weinig te halen. Je moet er rekening mee houden dat ik full prof ben, dus mijn centjes moet verdienen met het spelletje. Dat is binnen de WDF/BDO toch wat moeilijker geworden. Drie toernooien zijn er nog maar over waar wat te halen is en dat is erg weinig."