[LMS] Verstappen op pole

Sally (Tessa)
Jos Verstappen heeft in de tweede kwalificatiesessie van de 24 uur van Le Mans de pole gepakt. Voor zijn team, Van Merksteijn Motorsport, reed hij in de LMP2-klasse naar een veertiende tijd overall, terwijl Team Essex op de zestiende plek staat. Team Peugeot Total was heer en meester van de LMP1-klasse met de eerste drie plaatsen.

Het Deense Team Essex rijdt ook in een Porsche RS Spyder, die werd verslagen met ruim één seconde. Jeroen Bleekemolen zei dat de druk bij Verstappen lag, en die wist daar goed mee om te gaan door de snelste rondetijd neer te zetten in hun klasse: 3:32,301. De Limburgse rijder was er blij mee: "Ik wist dat er nog meer inzat en als dat dan lukt is het helemaal top. En eigenlijk zat er ook nu nog méér in, maar we zijn meer dan tevreden." Maar alles is nog mogelijk, er wordt immers 24 uur geracet en er liggen overal gevaren op de loer. Dat zijn niet altijd raceongelukken.

Bleekemolen kijkt ook tevreden terug op de kwalificatie, maar waakt voor te veel optimisme: "Je weet vantevoren nooit of je het helemaal voor elkaar hebt. Een 24-uurs race is lang." Teameigenaar en mede-coureur Peter van Merksteijn had van te voren niet gedacht de pole te pakken. "Nee, ik had er eerlijkgezegd niet op gerekend. Dunlop bleek namelijk maar liefst 13 setjes kwalificatiebanden meegenomen te hebben voor Team Essex terwijl wij maar twee setjes hadden. Dat was normaalgesproken genoeg geweest maar Jos werd in de eerdere sessies opgehouden, dus we waren gisteren net niet de snelste. Vandaag hebben we twee setjes erbij gekregen en het is toch nog gelukt om de pole te pakken. Ik vind het bijzonder dat we vooraan staan."