Atleet Vroemen naar OS

Peterselieman
Atleet Simon Vroemen heeft zich bij een wedstrijd in het Duitse Cottbus geplaatst voor de Olympische Spelen op het onderdeel 3000 meter steeple chase. Hij liep een tijd van 8:12.50, wat ruim acht seconden onder de door het NOC*NSF gestelde eis was.

Vroemen, die met een tijd van 8:04.95 Europees recordhouder is, stopte twee jaar geleden met wedstrijdsport na een dramatisch verlopen EK. Hij liep in Göteborg een voedselvergiftiging op en kon zo een medaille vergeten. Onlangs is Vroemen weer begonnen met trainen na een verbroken relatie met atlete Adrienne Herzog. Het ging bij een testwedstrijd zodanig goed dat Vroemen in Cottbus een poging deed om zich te plaatsen voor de Spelen.

"Ik verbaas mezelf echt," aldus de 39-jarige atleet die bijna de gehele race alleen liep. "De haas stopte veel te vroeg." Ondanks het ontbreken van een haas liep Vroemen een constant hoog tempo: "Ik was redelijk op de tijd gefixeerd. Maar ja, helemaal in je eentje: dan is het lang. Kennelijk zit er weinig slijtage op mijn lichaam."

Hij denkt met deze tijd ook een kans te maken in Beijing, want dit jaar liepen er maar twee atleten sneller dan hem: "Met deze tijd ben je op de Spelen gegarandeerd finalekandidaat. Dus moet ik zien dat ik mijn vorm vasthoud."