Honda richt pijlen op 2009

Peterselieman
Honda gaat zich terwijl het Formule 1 seizoen nog niet halverwege is al bezighouden met de auto van 2009. De ontwerpafdeling heeft de opdracht gekregen om zich te richten op het ontwerp van de auto voor volgend seizoen.

Volgens Honda-teambaas Ross Brawn ligt de ontwikkeling van de huidige bolide nagenoeg stil, al worden er gedurende het seizoen nog wel enkele updates uitgevoerd: "Er zijn nog maar twee of drie dingen die we nu gaan doen, dus er worden wel wat nieuwe onderdelen geïntroduceerd. Dat zal in Silverstone zijn. Het werk is min of meer al gedaan, ze worden nu in de fabriek gemaakt." Hij benadrukt wel dat er bij Honda nog wel geprobeerd wordt om uit de RA108 meer snelheid te halen, maar de focus wordt wel meer gericht op 2009.

Honda F1 CEO Nick Fry legt uit waarom Honda zijn pijlen op volgend seizoen richt: "Met het aanstellen van zo iemand als Ross Brawn kun je gaan nadenken over zeges. Wat we moeten doen is Ferrari en McLaren verslaan. En het is wel duidelijk dat we dat dit jaar niet voor elkaar gaan krijgen."