Ultimate Motorsport mogelijke koper STR

Peterselieman
Formule 3-renstal Ultimate Motorsport wordt genoemd als koper van de helft van de aandelen in Scuderia Toro Rosso. Het Britse team is in vergevorderde onderhandelingen met Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz om zijn deel in het team over te nemen.

Enige tijd geleden werd bekend dat Mateschitz zijn aandelen in het team te koop had aangeboden, omdat de regelgevingen die in 2010 van kracht worden hem er toe zouden dwingen. Het is vanaf dan niet meer toegestaan om een chassis aan een ander team te leveren, zoals nu wel gebeurt met Red Bull en STR en in het recente verleden met Honda en Super Aguri.

Er zijn verschillende partijen geïnteresseerd in het aandelenpakket, maar Ultimate Motorsport is hiervan de meest serieuze kandidaat, te meer omdat ze volgens autosport.com de ondersteuning hebben van de Angolese oliemaatschappij Sonangol. Teambaas Barry Walsh geeft toe dat er onderhandelingen gaande zijn: "We zijn nog aan het onderhandelen, dus ik kan niets zeggen over de inhoud van de gesprekken."

"We hebben Ultimate vanaf het begin opgezet met de Formule 1 in gedachten. Als we eruit komen met Toro Rosso, zijn we actief in een opeenvolgende reeks autosporten - beginnen bij de kartsport, via de Formule 3 tot de Formule 1." Dat het team serieus bezig is, blijkt uit de twee overwinningen dat het afgelopen weekeend boekte in de Formule 3 op het circuit van Snetterton.