Hamilton: "Erg zware straf"

Sally (Tessa)
McLaren-coureur Lewis Hamilton vindt de straf die hij heeft gekregen voor de volgende race in Frankrijk - tien startplaatsen terug op de grid - wel erg zwaar. De FIA legde de Brit dat op na zijn pitstop tijdens de GP van Canada, waarbij hij bij het wegrijden op Kimi Räikkönen botste, die wachtte tot de uitgang van de pit weer openging.

Hamilton verklaarde tegenover Britse verslaggevers: "Het is domme regel. We zijn aan het racen. Waarom zet je dan het licht aan het einde van de pitstraat op rood? Maar zo zijn de regels nu eenmaal en daar leg ik me maar bij neer. Voor de volgende race heb ik tien startplaatsen straf gekregen. Dat is erg zwaar. Het was niet mijn intentie om iemands race te ruïneren."

Ondanks zijn blunder blijft hij toch wel vol zelfvertrouwen: "Mijn zelfvertrouwen heeft geen deuk opgelopen. Ik ben er niet kapot van en ik ben niet teleurgesteld. Ik zal er niet een nacht van wakker liggen of iets degelijks. Ik ga gewoon weer trainen en ik kijk uit naar de race op Magny-Cours."

De safety car en de rest van het veld passeerde net de uitloop van de pitstraat, daarom was het licht op rood. Räikkönen, zelfs in de pitstraat gevecht met Robert Kubica die pal naast hem stond, stopte netjes. Hamilton had het niet door en zag de rode Ferrari te laat en knalde er bovenop.

Ook Williams-coureur Nico Rosberg lette vervolgens ook niet op en kreeg dezelfde straf als de 23-jarige Brit opgelegd na het onderzoek dat de wedstrijdleiding deed naar het incident. Ondanks dat hij zijn voorvleugel stukreed op de McLaren, kon de Duitser zijn weg wel vervolgen. Räikkönen en Hamilton waren beiden niet zo gelukkig.